BANNER---TUTU

NAVKLJUB PANDEMIJI USPEŠNA IZVEDBA SPLETNEGA BALETNEGA TEKMOVANJA TUTU 2020

Baletno tekmovanje TUTU je bilo v letu 2020 zaradi aktualnih razmer, vezanih na epidemijo novega koronavirusa in nalezljive bolezni Covid-19, ko se je pouk v baletnih šolah izvajal na daljavo in ko je bilo delo baletnih ansamblov večinoma prekinjeno, zastavljeno nekoliko drugače, in sicer tako, da je bilo izvedeno preko spleta (online). Tekmovalci so se na tekmovanje pripravljali doma, koreografijo za svoj tekmovalni nastop so sestavili sami, kot prostor pa so lahko izbrali katerikoli prostor svojega stanovanja.

Petčlanska žirija, ki so jo sestavljali Renato Zanella iz Italije kot predsednik, June Guaricci Tappendorff iz ZDA, Ljiljana Keča iz Slovenije, Hans-Joachim Tappendorff iz Nemčije ter v Sloveniji delujoči baletni plesalec Japonskega rodu Kenta Yamamoto, je tekmovalne nastope spremljala preko komunikacijskega spletnega programa Zoom, tekmovalci pa so neposredno po svojem nastopu prejeli komentarje žirantov.

Tekmovanja TUTU 2020 se je udeležilo 56 tekmovalcev, potekalo pa je v sedmih starostnih kategorijah. Strokovna žirija je bila žal primorana eno tekmovalko diskvalificirati, ker ni spoštovala omejitev za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in nalezljive bolezni Covid-19.

Rezultate baletnega tekmovanja TUTU 2020 si lahko ogledate na spletni strani https://www.tutubaletnotekmovanje.si, prav tako pa bo kmalu na voljo spletni ogled tekmovanja.