Slovenski baletni portal

med

4 ELEMENTS

Ansambel I Izvajalec I Organizator

SNG Maribor
Spletna stran
http://www.sng-mb.si

Datum

17. Jun. 2019
Pretekli dogodek!

Ob

19:30 - 21:00

Prizorišče

SNG Maribor

| Gostovanje Baleta Narodnega gledališča v Brnu |


| Štiri vznemirljive koreografije o ženskah in moških, o utesnjenem redu in osvobajajoči spontanosti.

| Koreografija: Nacho Duato, Jiří Kylián, Lukáš Timulák

| Glasba: Johann Sebastian Bach, Steve Reich idr.

| Gostovanje Baleta Narodnega gledališča iz Brna


Gnawa je impresivna plesna predstava, ki izhaja iz nadvse občutene glasbe, značilne za severnoafriško regijo in Sredozemlje iz naše neposredne soseščine. Dinamična in plastično prožna koreografija priznanega sodobnega španskega ustvarjalca Nacha Duata se tako v popolnosti združuje z glasbeno ekspresijo, čutno eleganco in organskim ritmom Mediterana.

Sloviti češki koreograf Jiří Kylián daje v kontekstu svoje sodobne plesne govorice moškim in ženskim elementom prostor za lastno realizacijo. V Falling Angels tako želi avtor ob zvočni podlagi glasbenih mojstrovin predvsem prikazati ambicije žensk, ki si prizadevajo biti popolne, in podrejanje ženske psihe v različnih življenjskih situacijah. V Sarabandi, ki je posvečena izključno moškim in njihovim težavam, pa koreograf v nekaterih pogledih šovinistično gleda na moško agresijo, občutljivost, celo ranljivost in civiliziranost, pri tem pa raziskuje moško spolnost, občutke tako pomembnosti kot brezvrednosti … in ne nazadnje tudi neumnosti.

Na večeru sodobnih baletnih koreografij se bo predstavila tudi intrigantna noviteta Lukáša Timuláka z naslovom Hidden Order, ki jo je slovaški koreograf ustvaril posebej za baletni ansambel iz Brna.

Več informacij na spletni strani: www.ndbrno.cz/ballet/4elements

Dogodek je na sporedu čez:

The event is finished.