BALET POD ZVEZDAMI V LENDAVI

V času izrednih razmer, vezanih na epidemijo novega koronavirusa, je Društvo baletnih umetnikov Slovenije 24. junija 2020 na zunanjem prizorišču Koncertne in gledališke dvorane Lendava uprizorilo tradicionalni baletni koncert »Balet pod zvezdami«, posvečen praznovanju Dneva državnosti.

Na koncertu so plesali Jelena Lečić s Filipom Juričem Pas de deux Odette in Princa Siegfrieda iz baleta Labodje jezero, Asami Nakashima z Yuyo Omakijem pas de deux Harlekinada in duet iz Clugovega baleta Peer Gynt, Nina Kramberger z Aleksom Theom Šišernikom Pas d’esclave iz baleta Gusar, Mirjana Šrot s Filipom Juričem duet iz baleta Hora koreografa Edwarda Cluga, ponovno Jelena Lečić Umirajočega laboda ter Nina Kramberger Come together.

Navkljub izrednim razmeram in upoštevanju pravil o medsebojni distanci je bil koncert izredno dobro obiskan.

Prijava na novice

Z vnosom podatkov se boste prijavili na prejemanje baletnih novic. Novice praviloma pošiljamo do največ štirikrat mesečno. Novice so vezane izključno na strokovne vsebine s področja baletne umetnosti. Obveščali vas bomo: o baletnih oddajah na televiziji, o novih aktualnih objavah, o posameznih baletnih dogodkih in o drugih vsebinah s področja baleta.